• Project Maasresidentie Roermond
  • Project Maasresidentie Roermond vogelvlucht

Maasresidentie Roermond

Wonen

Planinhoud

53 appartementen & 14
patiowoningen

Werkzaamheden

Planontwikkeling
Projectmanagement
Marketing & verkoop

Uitvoering

Opgeleverd

Opdrachtgever

Eigen (gedeeld) risicodragend project

Maasresidentie Roermond

Na een lange periode waarin diverse procedures moesten worden doorlopen was het in januari 2017 dan eindelijk zover. De appartementen en patiowoningen in Maasresidentie Roermond gingen in verkoop. Vanwege de grote belangstelling kon in juli van datzelfde jaar al gestart worden met de bouw.

Uniek wonen aan het water

Aan de jachthaven in Herten realiseert Arcus Zuid vier kleinschalige appartementencomplexen en 14 patiowoningen. De uitzonderlijke ligging maakt dit een uniek woonplan. Het fenomenale uitzicht over de Maas en de Maasplassen, het omringende groen, de rust van het dorp en tegelijkertijd de nabijheid van de stad zorgen voor een heerlijke woonomgeving.

Van idee tot eindvorm

De uitwerking van de appartementen en patiowoningen ging niet over één nacht ijs. Samen met Engelman Architecten werden diverse varianten uitgewerkt, voordat het plan zijn uiteindelijke vorm kreeg. Het resultaat is de verwezenlijking van onze gedeelde visie: een bijzondere woonomgeving, die volop profiteert van de geweldige ligging aan het water.

“De keuze voor het witte stucwerk past bij de maritieme omgeving. Het straalt een zekere rust uit. We hebben ook veel aandacht besteed aan privacy en duurzaamheid. De hellingshoek van de daken is bijvoorbeeld afgestemd op optimaal rendement voor zonnepanelen. Ik hoor van veel mensen: dáár zou ik wel willen wonen. Dus ik denk dat we goed in onze opzet zijn geslaagd.”

Krachtenbundeling met regionale makelaar

Kennis van de regionale woningmarkt is een belangrijk onderdeel van een succesvol verkoopproces. In samenwerking met M3 Makelaardij stelde we een marketing/communicatieplan op en introduceerde we de patiowoningen en appartementen onder de geselecteerde doelgroepen. Tijdens de verschillende verkoopdagen waren wij samen met de makelaars aanwezig zodat geïnteresseerden tot in detail geïnformeerd konden worden. Deze aanpak werd door bezoekers zeer gewaardeerd.

“We zijn gek op water. Peter houdt van vissen. En ik gewoon van genieten. Als we in ons nieuwe appartement wonen, willen we een klein bootje kopen. Misschien stallen we dat dan bij de jachthaven de Rosslag naast de deur, dat zou ideaal zijn!”

We gaan een nieuwe fase in. We kiezen voor wat we echt belangrijk vinden. Wooncomfort, een mooie omgeving en natuurlijk de kinderen in de buurt.

Betrokken partijen

 
Logo Engelman Architecten
Logo Kurvers
Logo Maasveste Berben Bouw
Logo M3 Makelaardij