• Project Buitenhof de Leistert 3
 • Project Buitenhof de Leistert 2
 • Project Buitenhof de Leistert 1

Buitenhof de Leistert

Recreëren

Planinhoud

225 recreatiewoningen

Werkzaamheden

Planontwikkeling
Projectmanagement (bouw, directie en toezicht bouw)
Marketing & verkoop

Uitvoering

Opgeleverd

Opdrachtgever

Dresenhof B.V.

Buitenhof de Leistert

De Leistert was al vele jaren een begrip in de regio. Het 5-sterren recreatiepark werd door Arcus Zuid uitgebreid met 225 recreatiewoningen in boerderijstijl. Ondanks een moeilijke periode binnen de vastgoedmarkt werd de verkooppremière in september 2009 druk bezocht. Dat weekend werden 40 recreatiewoningen verkocht. Een zeer voortvarende start. De eerste woningen gingen in de zomer van 2011 in de verhuur. Eind 2012 werd de laatste vakantieboerderij opgeleverd. Het eindresultaat is een ruim opgezet vakantiepark met luxe recreatiewoningen en uitgebreide voorzieningen.

Van eerste concept tot bouw en oplevering

Arcus Zuid verzorgde het gehele ontwikkeltraject, van eerste schetsen tot daadwerkelijke oplevering. Tijdens dit traject werd onder andere nauw samengewerkt met Recreatiepark de Leistert, exploitant en verhuurder. De combinatie van hun ervaringen met onze kennis en expertise leidde tot een toekomstbesteding plan met recreatiewoningen in Limburgse boerderijstijl.

Voor de concrete uitwerking van de plannen werden diverse partijen ingeschakeld, waaronder Vlassak Holding B.V. (bouwwerkzaamheden) en Mourik (infrastructurele en cultuurtechnische werkzaamheden). Ook deze samenwerking werd door ons in goede banen geleid. Hierdoor konden de woningen tijdig opgeleverd worden.

Limburgse boerderijstijl

De vakantieboerderijen werden uitgewerkt door Zeelenberg Architectuur. Voor de ontwerpen haalde zij inspiratie uit de historische boerderijen van weleer.

“Binnen dit thema hebben wij rijkelijk mogen variëren. Deze variatie is niet alleen vertaald naar de grootte van de woningen maar meer nog in kleuren en materialen. Hierdoor ontstaat er een natuurlijk ensemble van woningen in een agrarische setting met lanen en hoven.”

Naast uitstraling was kwaliteit tevens een belangrijk speerpunt binnen de ontwikkeling van de woningen. Van de keuken tot vloertegels en van de wandbekleding tot het laatste theelepeltje, alles werd zorgvuldig geselecteerd op kwaliteit en uitstraling. Dit resulteerde in een top product voor kopers én gasten.

Uitbreiding Buitenhof de Leistert

Inmiddels is de uitbreiding van Buitenhof de Leistert volop in ontwikkeling. De bouw van de woningen in de tweede fase is gestart en de laatste fase is momenteel in verkoop!

Het succes van Buitenhof de Leistert

Sinds de start verhuur in 2011, wordt het park succesvol verhuurd en in de markt gezet. Dit zorgt voor uitstekende beoordelingen op sites als Zoover en Bungalowspecials.nl. De Buitenhof werd door Bungalowspecials zelfs uitgeroepen tot beste Bungalowpark van Nederland 2018!

 • Zoover: 8,5

  Op basis van meer dan 900 reviews

 • Bungalowspecials: 8,3

  Op basis van meer dan 1500 beoordelingen

 • Awards

  • Zoover Award
  • Beste bungalowpark van Nederland (Bungalowspecials Awards 2018)
  • Meest klantvriendelijke vakantiepark van Nederland (Bungalowspecials Awards 2018)
  • Beste bungalowpark van Limburg (Bungalowspecials Awards 2018)

Betrokken partijen

 
Logo Mourik
Logo Vlassak
Logo Zeelenberg Architectuur